查看: 292|回復: 5

雪櫃到汗水

註冊會員

剛搬來,搬來第一日雪櫃就已經係咁的,
想請問雪櫃內好似有d倒汗水咁 但摸上去係凝固左做冰咁,咁樣係正常的嗎?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

1萬

版主

((((說明書聲稱)))) 正常, D水會溜入個孔度去機背的接水盤幫壓縮機散熱

p.s.我家雪櫃已壞, 已換機了
回復 支持 1 反對 0

註冊會員

ken 發表於 2018-8-2 13:35
((((說明書聲稱)))) 正常, D水會溜入個孔度去機背的接水盤幫壓縮機散熱

謝謝回覆
回復 支持 反對

中級會員

ken 發表於 2018-8-2 13:35

請問換左咩機? 我果部都好似壞左,上格唔凍 X(
回復 支持 反對

1萬

版主

rac 發表於 2018-12-26 16:09
請問換左咩機? 我果部都好似壞左,上格唔凍 X(

換咗日立六門我係標準長形廚房(示位兩房果隻), 要拆廚櫃(雪櫃果部份)

我舊雪櫃都係上格唔凍下格凍, 擰去*mode, 應該係不停制冷, 但等幾日都仲係十幾度, 臨掉前上格無放嘢無開櫃三日都係19度, 不能不換, 拉出黎發現係雪種喉有部份無油防銹, 生銹漏雪種, 幫鄰居拆雪櫃佢部機都係咁壞法, 有理由相信不少機都係咁

去圖, 拉舊雪櫃出來, 度清深度, 如拆廚櫃既闊度, 廚房門拆門後夠唔夠入, 發現啱啱好就拆廚櫃(用兩三個鐘)留木料後用, 訂雪櫃(price.com.hk平過大鋪平多幾乎二千蚊, 可免費上門度尺, 我skip咗叫佢拿拿林送), 拆完推返舊雪櫃入去原位繼續用到送貨, 送貨果朝拆埋廚房門, 舊櫃搬出廳, 新櫃送到來在門口拆箱, 師傅只用兩分鐘便走咗, 之後自己裝返廚房門, 度好上面吉位用廢木做返個頂櫃(用咗兩個半晝)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復 支持 反對

中級會員

ken 發表於 2018-12-27 13:45
換咗日立六門我係標準長形廚房(示位兩房果隻), 要拆廚櫃(雪櫃果部份)

我舊雪櫃都係上格唔凍下格凍, 擰去 ...

thx! 同你既經歷一樣 (-ι_- )
回復 支持 反對

溱柏 Park Signature 業主討論區 Facebook 專頁
    手機版|溱柏官方網站|

本網站為溱柏業主提供資訊及溝通平台,與物業發展商無任何連繫。

© Powered by Discuz! X3.1.

快速回復 返回頂部 返回列表