查看: 170|回復: 4

熱水爐問題

高級會員

請問大家,我9座H的,搬左來半年,最近夏天開熱水爐用花曬沖涼時,較低左去37度,唔用最強火力時,個熱水爐會有窿窿聲,好似著下熄下咁既聲,而推到最頂最強火時就沒這聲音。搵到之前d post, 話花曬個度有塊黃色野頂住所以會影響水壓,但我搵唔到,想請教一下大家係邊個位置的
另外,廚房個星盤水喉開到最強火,個熱水爐都有窿窿聲,但熱水就時有時無,不過冬天開熱d水時又好似無問題
謝謝
回復

1萬

版主

黃色filter係響浴缸龍頭駛花灑條管內, 扭出來就見到

我拆咗FILTER, 開37度, 熱水爐都係開下停下的, 唔知正唔正常, 我自己又唔太擔心, 因為而家天口熱來水本身都暖暖地, 認為係部爐如連續開火就一定超出37度既程況下佢既恆溫機制. 我估如你擔心部爐咁開下停下會易壞, 可以試下開高兩度, 然後溝凍水.
回復 支持 反對

金牌會員

Better arrange "Towngas" to check check
回復 支持 反對

高級會員

唔該晒。Ken哥,,,,,Andrew。無錯,不過我早出晚歸,好難約,上個月話朝早來年檢,我老婆等左大半日都無人來
回復 支持 1 反對 0

金牌會員

calvinccf 發表於 2018-5-29 23:17
唔該晒。Ken哥,,,,,Andrew。無錯,不過我早出晚歸,好難約,上個月話朝早來年檢,我老婆等左大半日都 ...

I've tried to book twice via phone and the technician came on time.
回復 支持 反對

溱柏 Park Signature 業主討論區 Facebook 專頁
    手機版|溱柏官方網站|

本網站為溱柏業主提供資訊及溝通平台,與物業發展商無任何連繫。

© Powered by Discuz! X3.1.

快速回復 返回頂部 返回列表